tel
BuitenVitaal
home   /   over_buitenvitaal  /   wie_zijn_wij  /   wie_is_irene_miltenburg

Wie is Irene Miltenburg

Een personal coach, re-integratie- en loopbaanadviseur én vakbekwaam medewerker bos- en natuurbeheer (inclusief bosbouw). Zij heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van werknemers die langdurig ziek zijn en werkzoekenden terug te laten keren in het arbeidsproces.

Irene heeft zich gespecialiseerd in het coachen van mensen met chronische stress, ADHD, dyslexie, depressie en chronische ziekte. Deze specialisatie is ontstaan uit een mix van werkervaring en het volgen van de benodigde opleidingen. Irene heeft de o.a. de volgende opleidingen gevolgd: MDGO doktersassistente, HBO Personeel en Arbeid en Post-HBO coaching en begeleiding. Relevante werkervaring heeft zij opgedaan binnen eerstelijns zorgondernemingen, op de stafafdeling P&O van een zorgverzekeraar, Centrum Werk en Inkomen en een commercieel re-integratiebedrijf. Ook binnen het vakgebied van P&O wordt er regelmatig een beroep gedaan op haar medische achtergrond bij het oplossen van complexe re-integratievraagstukken. Een bijzondere expertise heeft zij in het begeleiden van langdurig zieke mensen in het terugkeerproces naar werk.

Eind 2012 heeft zij het bedrijf BuitenVitaal opgericht. Kernactiviteit van BuitenVitaal is het terug laten keren van middelbare- en hoger opgeleide werknemers die langdurig ziek zijn geweest en werkzoekenden in het arbeidsproces. Bijzonder is dat dit gebeurt door de mensen vooral buiten te laten werken en via 'ervaren en doen' werken aan persoonlijke groei. Dit werken in de natuur is mogelijk doordat zij in augustus 2013 de voormalige bosbouwschool heeft doorlopen en afgerond. Door deze opleiding kan zij meedraaien in het reguliere beheer van natuurorganisaties en particuliere landgoedeigenaren. Het buitenwerk wordt als middel ingezet voor het vergroten van de fysieke- en mentale belastbaarheid met als doelstelling de werkhervatting bij de eigen werkgever of terugkeer op de reguliere arbeidsmarkt.