tel
BuitenVitaal
home   /   over_buitenvitaal  /   wie_zijn_wij  /   wie_is_irene_miltenburg

Wie is Irene Miltenburg

Mijn naam is Irene Miltenburg. Ik ben een zeer ervaren personal coach, re-integratie- en loopbaanadviseur én vakbekwaam medewerker bos- en natuurbeheer (inclusief bosbouw). Ik heb 15 jaar ervaring met het begeleiden van werknemers en werkzoekenden die langdurig ziek zijn, terug te keren in het arbeidsproces.

Ik heb mij gespecialiseerd in het coachen van mensen met chronische stress, ADHD, dyslexie, depressie en chronische ziekte. Deze specialisatie is ontstaan uit een mix van werkervaring en het volgen van de benodigde opleidingen. Aansluitend op de MDGO doktersassistente opleiding, HBO opleidingen Personeel en Arbeid en Post-HBO coaching en begeleiding in de organisaties ben ik actief binnen de vakgebieden HRM, loopbaanadvies en re-integratie. Relevante werkervaring heb ik opgedaan binnen eerstelijns zorgondernemingen, op de stafafdeling P&O van een zorgverzekeraar, Centrum Werk en Inkomen en een commercieel re-integratiebedrijf. Ook binnen het vakgebied van P&O wordt er regelmatig een beroep gedaan op mijn medische achtergrond bij het oplossen van complexe re-integratievraagstukken. Een bijzondere expertise heb ik in het begeleiden van langdurig zieke mensen in het terugkeerproces naar werk.

Sinds eind 2012 ben ik ondernemer en actief onder de bedrijfsnaam BuitenVitaal. Kernactiviteit van dit bedrijf is het terug laten keren van middelbare- en hoger opgeleide werknemers en werkzoekenden die langdurig ziek zijn geweest in het arbeidsproces. Bijzonder is dat dit gebeurt door de mensen vooral buiten aan het werk te zetten en via 'ervaren en doen' werken aan persoonlijke groei. Dit werken in de natuur is mogelijk doordat ik in augustus 2013 de voormalige bosbouwschool heb doorlopen en afgerond. Door deze opleiding kan ik meedraaien in het reguliere beheer van natuurorganisaties en particuliere landgoedeigenaren. Het buitenwerk wordt als middel ingezet voor het vergroten van de fysieke- en mentale belastbaarheid met als doelstelling de werkhervatting bij de eigen werkgever of terugkeer op de reguliere arbeidsmarkt.