tel
BuitenVitaal
home   /   de_praktijk  /   praktijk_casus

Praktijkcasus BuitenVitaal 1

Werkgever van een logistiek bedrijf uit het midden van het land heeft te maken met langdurig ziekteverzuim bij één van zijn werknemers.

 

De deelnemer:

  • leeftijd rond de 43 jaar;
  • HBO werk- en denkniveau;
  • getrouwd, 3 kinderen en een hond;
  • werkzaam op de afdeling logistieke planning transportbedrijf.


De problemen zijn psychisch van aard en daaruit voorkomend ook fysieke klachten. Er is sprake van werk gerelateerd ziekteverzuim. Burnout, angsten en flinke verslechtering van de relatie met de werkgever. Terug naar de werkvloer is onmogelijk, het re-integratieproces stagneert. Het eerste ziektejaar is bijna om. De werknemer volgt een behandelprogramma bij een psycholoog. Ondanks deze medische begeleiding neemt de motivatie om te gaan werken per dag af. Thuis lopen de spanningen op. De muren komen op hem af,  hij voelt zich 'nutteloos' en hij krijgt steeds vaker ruzie met zijn vrouw en kinderen.
Wat nu?
Op advies van de bedrijfsarts gaan de werkgever en werknemer in zee met een landelijk re-integratiebedrijf in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Het re-integratiebedrijf werkt samen met BuitenVitaal. Traject ‘Natuurlijk re-integreren’ is een onderdeel van een 2e spoortraject ingezet als interventiemiddel ter ondersteuning van de overige activiteiten van het traject om zo te komen tot een succesvol resultaat, 100% betermelding en uitstroom naar werk bij een andere werkgever.

Resultaten:
Voor de aanvraag WGA-WIA is de werknemer 100% hersteld en is aan het werk bij een nieuw bedrijf in zijn oude functie op de afdeling planning van een bouwbedrijf en doet dit met veel plezier.

Het succes van dit traject komt door:
De focus van de activiteiten eerst leggen op het terugdringen van zijn psychische problemen in samenwerking met zijn psycholoog en niet op het vinden van werk. Door het nemen van een 'tussenstap' veroorzaken we minder druk en weerstand bij diverse mensen. In een later moment zal deze manier van werken 'vruchten afwerpen'. De investering van tijd en energie wordt terugverdiend in de fase wanneer écht gestart kan worden met het sollicitatieproces omdat het mentale proces is verbeterd. Minder kans op terugval, een grotere kans om aan het werk te komen!

Na ca. 3 maanden zag de werknemer zijn angsten structureel afnemen en de productiviteit op de werkvloer nam toe. Tijd om de focus te verleggen naar de toekomst. Stap voor stap naast het werk ook aan de slag met loopbaanactiviteiten. Een stap vooruit, soms een stapje terug, correctie plan van aanpak en weer doorgaan. Na een periode van 9 maanden was de (zieke) werknemer aan de slag bij een nieuwe werkgever. Een jaarcontract. Winst voor de werkgever; doorbetaling van loon tot aan einde wettelijke ziekteperiode heeft niet plaatsgevonden, geen keuring WGA-WIA en een tevreden (ex)werknemer. Winst voor de werknemer; hersteld op een 'natuurlijke' manier, nieuw werk en de spanningen thuis zijn ook verdwenen.

Terug naar overzicht