tel
BuitenVitaal
home   /   blogs__en__nieuws  /   wetenschap

De wetenschap


Gezonder door groen

Natuur is een interessant instrument om in te zetten voor gezondheidsbevordering, preventie en behandeling omdat de natuur via verschillende wegen de gezondheid kan beïnvloeden.
Factsheet voor huisartsen over het effect van de natuur op onze gezondheid 


Onderzoek Wageningse universiteit naar effectiviteit  "Groene ondernemende re-integratiepraktijken"

Werkcoaches en (ex)deelnemers van BuitenVitaal hebben meegedaan aan het onderzoek "Groene ondernemende re-integratiepraktijken" van Wageningse Universiteit in opdracht van gemeenten o.l.v. Jan Hassink, researcher Agriculture and Care. 
Klik hier voor een samenvatting en resultaten van dit onderzoek  

Animatiefilmpje 'Natuur is gezond"

Door meerdere onderzoeken is de positieve werking van natuur op de mens aangetoond. De natuur vermindert stress en verbetert concentratie en nodigt bovendien uit tot bewegen. Een mooi filmpje laat dat nog eens zien:

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gezondheid omschreven als een toestand van lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden. Er is een verschuiving van duurdere zorg 'tussen de muren' naar zorg dichter bij huis. Zelfzorg, eigen verantwoordelijkheid en een gezonde leefstijl worden steeds belangrijker. Steeds meer zorgprofessionals en coaches benutten de natuur dan ook voor hun cliënten.