tel
empty
home   /   diensten  /   herstel

Herstel

Je zit al een tijdje thuis en volgt een behandeltraject bij een psycholoog. Je merkt dat je behoefte hebt om ook op een andere manier bezig te zijn met je herstelproces om zo beter grip te krijgen op jouw functioneren in het dagelijks leven, werk of studie. Actief aan de slag gaan met het doen van activiteiten samen met een coach en/of gelijkgestemden. 

In dit traject ligt de focus op tot rust komen, ontspannen, luisteren naar het lichaam, veiligheid ervaren en verbinden met de natuur. Onderliggende doelen van deze interventie zijn dat je herstelt, inzicht krijgt in je functioneren en je gedrag aanpast waar nodig zodat deelname aan activiteiten buitenshuis mogelijk worden.  Meer specifiek gaat het om weer leren ontspannen, herstel van energieniveau, het creĆ«ren van stabiliteit en het verminderen van bijvoorbeeld depressie en angst. 

Doelgroep
Volwassenen, veelal middelbaar en hoger opgeleiden met psychische kwetsbaarheden en/of levensproblematiek die nog niet in staat zijn om te gaan re-integreren en/of aan de slag te gaan in vrijwilligerswerk. Behoefte hebben aan herstelondersteunende begeleiding in een veilige natuurlijke omgeving om zo uit de 'overlevingsmodus' te komen.