tel
empty

 

Natuurlijk activering is een effectief bewezen instrument voor gezondheidsbevordering, preventie en behandeling. Natuur zorgt voor herstel van stress, nodigt uit tot zelfreflectie, zet aan tot bewegen en zorgt voor sociale contacten.

In ons werk staan mens, zorg, natuur en werk centraal. Wij verbinden deze drie met elkaar door in de natuur lichamelijk actief te zijn, ervaringsleren, personal coaching, stressmanagment, en loopbaancoaching.   
 

 

Wij doen dit met diegene die naast de behandeling behoefte hebben aan activering en/of stressmanagement, vitaal leven en passend werk. 

Met onze groene re-integratie & activatie, herstelondersteunende begeleiding, betrokkenheid, flexibiliteit en ons maatwerk zijn wij onderscheidend. Vanaf dag één zijn de deelnemers bij ons in beweging, start de coaching en begint de weg naar een vitaal leven en werk.

We werken in groepen en individueel. 

Introductiefilmpje methodiek BuitenVitaal >>

Radio-interview RTV Apeldoorn over onze werkwijze >>
 

 

De doelgroep

Bij BuitenVitaal draait het om werknemers en werkzoekenden en alles is gericht op verbetering van de eigen vitaliteit, loopbaan en werk. 

 

Deelnemers zijn uitgevallen op het werk of tijdens het volgens van een studie en willen werken aan hun herstelproces én gericht stappen zetten naar werk op een praktische manier via ervaren en doen. Deelnemers hebben de intrinsieke motivatie om te willen veranderen en terug te keren naar werk en/of studie.

 

 

Groen Doen!

1. Groene zorg

  • BuitenVitaal heeft hiervoor een mantelovereenkomst met de zorginstelling GGZ Centraal Flevoland en Veluwe & Vallei. Vraag aan uw behandelaar of afdeling arbeidsrehabilitatie naar de mogelijkheden. 
  • De klassieke dagbesteding kan ook worden gefinancieerd via de WMO in natura in samenwerking met de coöperatie CZMN bij de volgende gemeenten: Apeldoorn, Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Kampen, Leusden, Nijkerk, Nunspeet, Putten, Oldebroek, Smallingerland, Soest, Steenwijkerland, Woudenberg en Zwartewaterland. 
  • Financiering met behulp van PGB.  


  

2. Groene rehabilitatie & activering

  • BuitenVitaal heeft hiervoor een mantelovereenkomst met GGZ Centraal Flevoland en Veluwe & Vallei. Vraag aan uw behandelaar of afdeling arbeidsrehabilitatie naar de mogelijkheden.
  • BuitenVitaal heeft een mantelovereenkomst met het UWV. Vraag aan uw verzekeringsarts, arbeidsdeskundige of re-integratiebegeleider naar de mogelijkheden.
  • Financiering werkgevers: persoonlijk ontwikkelgelden, vitaliteits- en loopbaantrajecten. Vraag naar maatwerkvoorzieningen bij uw leidinggevende en/of P&O.
  • Gemeenten: WMO in natura en/of participatiegelden en PGB.

3. Groene re-integratie & stressmanagement en loopbaanbegeleiding

  • Traject Werkfit maken UWV.
  • Financiering vanuit de participatiewet.
  • Financiering werkgevers: 1ste, 2de, 3de spoortrajecten, outplacement, loopbaanbegeleidingstrajecten, persoonlijk ontwikkelgelden en vitaliteitstrajecten. Vraag naar maatwerkvoorzieningen. 

 

 

Onze programma’s

 


Groene zorg

"Klassieke" dagbesteding;
creëren stabiliteit, structuur, rust en sociale contacten


Groene rehabilitatie & activering 

Ontwikkelingsgerichte, herstelondersteunende begeleiding ter ondersteuning medische behandelprogramma's


Groene re-integratie & stressmanagement en loopbaanbegeleiding

1ste, 2de, 3de spoortrajecten, outplacement, Werkfit maken UWV, vitaliteitstrajecten


 

 
 
 
                                                                       Opdrachtgevers BuitenVitaal
                                                                      BuitenVitaal werkt voor verschillende opdrachtgevers werkzaam in de sectoren 
                                                                      zorg, onderwijs, wetenschap, overheden, sociaal domein en bedrijfsleven.
                                                                                             Meer weten?

 
 
Wageningse Universiteit

Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio

UWV

GGZ Centraal