tel
empty

 

De kracht van Natuurlijk Activering bij depressie, angsten, burn-outproblematiek! vindt u overal in onze aanpak terug. Natuur is een effectief bewezen instrument voor gezondheidsbevordering, preventie en behandeling. Natuur zorgt voor herstel van stress, nodigt uit tot zelfreflectie, zet aan tot bewegen en zorgt voor sociale contacten.

In ons werk staan mens, natuur en werk centraal. Wij verbinden deze drie met elkaar door in de natuur lichamelijk actief te zijn, ervaringsleren, personal coaching, loopbaancoaching en bemiddeling naar werk. Wij doen dit met diegene die naast de behandeling behoefte hebben aan activering en bereiken hiermee succesvolle resultaten. 


 

 

Met onze groene re-integratie & activatie, herstelondersteunende begeleiding, betrokkenheid, flexibiliteit en ons maatwerk zijn wij onderscheidend. Vanaf dag één zijn de deelnemers bij ons in beweging, start de coaching en begint de weg naar een vitaal leven en werk.
Introductiefilmpje methodiek BuitenVitaal >>
                 

 

 

 

 

De doelgroep

Bij BuitenVitaal draait het om werknemers en werkzoekenden en alles is gericht op verbetering van de eigen vitaliteit, loopbaan en werk. Dit doen we door het inzet van groene werkomgevingen en natuur. Hier hebben we al jaren ervaring mee met een positief resultaat. 

 

Deelnemers zijn uitgevallen op het werk of tijdens het volgens van een studie en willen werken aan hun herstelproces én gericht stappen zetten naar werk op een praktische manier via ervaren en doen. Deelnemers hebben de intrinsieke motivatie om te willen veranderen en terug te keren naar werk en/of studie.

Programma's op een rij:
klik op schema

Meer weten?

 

Groene re-integratie - gewoon doen!

1. Natuurlijk re-integratie
Re-integreren in een natuurlijke groene omgeving, gericht op uitstroom naar werk, is één van de drie pijlers van BuitenVitaal. Door gedoseerd op alle vlakken aan de re-integratie te werken, kunnen wij de kans op aanvraag WIA verkleinen. Onze aanpak, voor zowel eerste als tweede spoor, koppelt werk en zorg aan elkaar. In ScandinaviÎ is veel onderzoek gedaan naar deze methode met positieve uitkomsten. Dit geldt voor alle werknemers en in het bijzonder voor de middelbaar- en hoogopgeleide werknemers met complexe of langdurige psychische problematiek. Zij dreigen in de traditionele re-integratieaanpak vaak tussen wal en schip te geraken.

2. Natuurlijk activering
Bewegen in de natuur is gezond. Wij doen dit via werken in de natuur gecombineerd met wandelen,

 

fietsen en het doen van ontspanningsoefeningen onder begeleiding van een meewerkend coach.

3. Natuurlijk coaching
Met het programma Natuurlijk coaching maken wij gebruik van de positieve effecten die de natuur op mensen heeft. Onze aanpak zorgt voor meer energie bij de deelnemer, leert deze om te gaan met veranderingen en helpen wij ze met balans tussen werk en privé. Wij combineren wandelen en coachen in de natuur met coaching thuis of op kantoor. Natuurlijk coaching is een maatwerktraject waarmee we duurzame resultaten bereiken. Door deze aanpak wordt de kans op uitval verkleind en het zorgt voor vitale werknemers.

Meer weten?

 

Onze programma’s

 

De gezichten achter BuitenVitaal

 

Irene Miltenburg

Oprichter BuitenVitaal

Irene is een ervaren personal coach, re-integratie- en loopbaanadviseur en ervaringsdeskundige. Door de jaren heen heeft zij expertise opgebouwd hoe je op een effectieve manier de groene werkomgeving en natuur kunt inzetten in medische behandelprogramma’s en re-integratietrajecten. Elke dag weer ervaart zij dat mens en natuur samen de beste resultaten bereiken! Meer over Irene
 

Jos Verschuur

Deskundige gedragsproblematiek
 

Observeren, signaleren en interpreteren van gedrag is al 30 jaar het specialisme van Jos. Het werken en coachen in de natuur zorgt voor rust, balans en groei. Elke dag weer ervaart hij dit bij zichzelf en de deelnemers. Natuur als groen medicijn, katalysator en verbinder van innerlijke kracht, sociale omgeving. Meer over Jos 

 
 

Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio

UWV

GGZ Centraal

Bakkerij Schaap


De ervaringen van onze deelnemers


Praktijkcasus BuitenVitaal 1
Werkgever van een logistiek bedrijf uit het midden van het land heeft te maken met langdurig ziekteverzuim bij één van zijn werknemers.

 
Lees meer..

Praktijkcasus BuitenVitaal 2
Een zorginstantie heeft te maken met langdurig ziekteverzuim bij één van haar werknemers.

 
Lees meer..

Bekijk het nieuwsoverzicht