tel
empty
home   /   diensten  /   herstel  /   wandelgroep_jongvolwassenen

Skills 4 life '


Wie is de doelgroep? 
Jongvolwassenen in de leeftijd van 18-27 jaar met psychische problematiek.  Zij ontvangen voor de psychische problematiek behandeling bij o.a. GGZ Centraal Dronten. De jongeren hebben behoefte aan activering en explore-activiteiten in een veilige omgeving onder begeleiding van een deskundige coach. Jongeren met een verstandelijke beperking behoren niet tot de doelgroep voor deze module. 

Waarom doen we dit?
Wij geloven dat onze aanpak van coaching gecombineerd met het zijn in de natuur een positief effect heeft op het menselijk lichaam en geest. Door actief mee te doen met activiteiten en coaching ontstaan vaardigheden die de jongeren hun hele leven kunnen meenemen. Zij worden zo zelfredzamer en kunnen beter mee doen in de maatschappij.

Wat zijn de resultaten?
Resultaten zijn behaald als de gestelde doelen met de deelnemers zo goed mogelijk zijn behaald en jongeren een vervolgstap kunnen gaan maken in hun leven (werk, studie, sport/vrije tijd activiteiten).   

Hoe ziet het programma eruit? 
Het Sills4life programma vindt plaats op elke donderdag van 13:30 - 17.00 uur. 

- we verzamelen bij De Meerpaal te Dronten;
- met elkaar gaan we naar het bos; wandelend / fietsend of met de bus van BuitenVitaal; 
- activiteiten in het bos (spel, fotografie, koken, sport, oefeningen gericht op verbeteren van sociale intermenselijke relatie, communicatie, zelfvertrouwen etc.);
-afsluiting. 

-Tijd: 13:30 uur - 17.00 uur.

Aanmelden kan via:
- WMO loket, eventueel in samenwerking met je behandelaar of begeleider; 
- UWV (Modulaire diensten & Werkfit maken);
- PGB-WMO.