tel
empty

Vitaal aan de slag!


Onder de naam HerstelVitaal bieden wij diensten aan gericht op het verbeteren van de eigen vitaliteit in privé- en werkomgeving. Wij bieden individuele coaching en wandelcoaching aan voor volwassenen met chronische stress en burn-outproblematiek. We doen dit met behulp van de CSR-methodiek. Deze methode pakt stress- en burn-outklachten psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. 'CSR' staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Ook bieden wij trajecten aan gericht op maatschappelijk activering en het doorbreken van een sociaal isolement. 

Daarnaast zijn we actief met het oplossen van (complexe) re-integratie- en loopbaanvraagstukken. 

 

Wij helpen de werkgever, werknemer en werkzoekende loopbaandoelen scherp te krijgen en een ontwikkelplan op te stellen. Daarnaast nemen we ook de knelpunten mee die aanwezig zijn in de privéomgeving. Mensen functioneren pas goed in het werk als privé en werk in balans zijn. Indien nodig helpen wij ook mee in het vinden van een passende baan buiten de eigen organisatie. 

En we werken al ruim 8 jaar met de methodiek BuitenVitaal. Deze invertentie combineert werken in de natuur, lichamelijk actief zijn en ervaringsleren. Deze methode wordt ingezet ter versterking van medische behandelingen bij langdurig psychische problematiek of in re-integratietrajecten gericht op verbetering van de vitaliteit én werkhervatting. 

Met onze diensten, betrokkenheid, flexibiliteit en ons maatwerk zijn wij onderscheidend. Vanaf dag één zijn de deelnemers bij ons in beweging, start de coaching en begint de weg naar een vitaal leven en passend werk.
 
 

De doelgroep

Werknemers en werkzoekenden, veelal middelbaar of hoger opgeleiden met stressgerelateerde en/of psychische problematiek die willen werken aan het verbeteren van de eigen vitaliteit en persoonlijke effectiviteit door aan de slag te gaan met praktische handvatten en doe-acties. Tevens aan de slag willen met het aanbrengen van veranderingen in hun loopbaan en/of re-integratieproces. 

  

Vitaal Doen!

Herstel

 • BuitenVitaal heeft een mantelovereenkomst met de zorginstelling GGZ Centraal Flevoland en Veluwe & Vallei. Vraag aan uw behandelaar of afdeling arbeidsrehabilitatie naar de mogelijkheden. 
 • WMO in natura in samenwerking met de coöperatie CZMN bij de volgende gemeenten: Apeldoorn, Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Kampen, Leusden, Nijkerk, Nunspeet, Putten, Oldebroek, Smallingerland, Soest, Steenwijkerland, Woudenberg en Zwartewaterland. 
 • Financiering met behulp van PGB. 


Activering & re-integratie

 • Werkfit maken & Modulaire dienstverlening UWV. Vraag aan uw verzekeringsarts, arbeidsdeskundige of re-integratiebegeleider naar de mogelijkheden.
 • Financiering werkgevers: persoonlijke ontwikkelgelden, vitaliteits- en loopbaantrajecten. Vraag naar maatwerkvoorzieningen bij uw leidinggevende en/of P&O.
 • Gemeenten: WMO in natura en/of participatiegelden en PGB.
 • Particulier. 

Actief aan de slag op een andere manier


Ben je vastgelopen en kom je er niet meer alleen uit? Wil je weer deelnemen aan activiteiten buitenshuis zoals betaald werk, beoefenen van een sport of het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weer je eigen sociaal netwerk opbouwen, werken aan je algemene conditie of een verandering aanbrengen in je loopbaan? HerstelVitaal & BuitenVitaal kunnen jouw erbij ondersteunen. We doen dit op verschillende manieren en maken hierbij gebruik van de positieve effecten die natuur heeft op de mens. Natuur zorgt voor rust, vermindert stress, zet aan tot bewegen, nodigt uit tot persoonlijke ontwikkeling en zorgt voor sociale contacten. 

Wij zijn zowel binnen als buiten actief indvidueel en/of in groepsverband. We gaan aan de slag met je herstelproces, helpen mee in het verbeteren van je energiehuishouding, zorgen voor regelmaat in je leven, het verkrijgen van inzicht in wie je bent en wat je doet en ondersteunen jou bij het veranderen van bepaalde handelwijzen die je leven op dit moment negatief beïnvloeden. Daarnaast kunnen we jouw onderrsteunen bij het vinden van antwoorden op diverse loopbaanvragen. Door onze aanpak is er verbetering opgetreden in je vitaliteit en geef je weer zelf sturing aan je dagelijks leven, studie of werk.  

 

 • Herstel
 • Activering
 • Herstel
 • Activering
 • Re-integratie
 • Loopbaanbegeleiding
 • Stressmanagement

Opdrachtgevers 

Wij werken voor verschillende opdrachtgevers werkzaam in de sectoren
zorg, onderwijs, wetenschap, overheden, sociaal domein en bedrijfsleven.
Meer weten?

Businesschool Nederland (BSN)

Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio

Bakkerij Schaap

GGZ Centraal


Jacqueline


"Top Team! Irene en Jos zijn letterlijk natuurtalenten als het gaat om mensen te motiveren in een groene omgeving....

Lees verder

Milena


Coach Irene is doelgericht, praktisch en heeft oog voor jou als mens als geheel. Irene weet op een juiste manier...

Lees verder

Roel


1:1 coaching en actief buiten zijn met anderen heeft mij goed gedaan, fysiek en mentaal. Herstel en Activering bij...

Lees verder